firestarters the series: #05 Wearable technology

firestarters the series: #05 Wearable technology

#05 Wearable technology
De vijfde korte docu van firestarters en Discovery Channel zoomt in op de integratie van technologie in de mode-industrie en de vernieuwing van het vakmanschap als gevolg daarvan. Ontwerpers van ‘wearable technology’ willen voorbij gaan aan het idee van gadgets en performance. Zij gaan in gesprek met technische partijen en maken draagbare items waarin ze betekenisvolle technologische toepassingen verweven. De grens tussen de drager en het instrument vervaagt, terwijl esthetica nog steeds de boventoon voert.

Naast wearable technology experimenteren ontwerpers ook met augmented reality en 3D-printen. Zo neemt Janne Kyttanen van Freedom of Creation de kijker mee naar het 3D-printlab, laat Marga Weimans haar semi-virtuele jurk tot de verbeelding spreken en geeft Pauline van Dongen een kijkje in haar atelier.

firestarters the series is een uniek samenwerkingsproject van Discovery Channel Benelux en firestarters by Vodafone. In deze documentaireserie worden de verhalen verteld van creatieve voorlopers, jonge ondernemingen en innovatieve projecten. firestarters bezoekt Unseen, Amsterdam Dance Event, Museumnacht, IDFA en mode-ateliers, waar mobiele technologie nieuwe ideeën uitlokt of tot wasdom brengt.
firestarters | the series is niet alleen te zien via maar ook via en dagelijks op Discovery Channel.

Advertise Here

Free Tips Here
Get The Latest Tips Here.
We respect your privacy.

Fitness Trackers For Swimmers

Advertise Here

Smart Watches Samsung

Advertise Here

Fitness Trackers For Men